top of page
1Trifa (27).jpg
Trifa1_edited.jpg

A/S Trifa

Etter at Arnold Wiigs Fabrikker legger ned sin avdeling for keramikkproduksjon, oppstår A/S Trifa i 1969, som en sta lillesøster i kjølvannet av den store bedriften. Trifa kjemper tappert i et svært presset og konkurranseutsatt marked helt fram til 1977.

A/S Trifa blir registrert i Handelsregistrene i 1969, med Bjørn Fagerlie som eneste styremedlem. Navnet oppstår som en sammentrekning av TRe I familien FAgerlie. Mann Bjørn, kone Kari og datter Anne-Cecilie Fagerlie er alle engasjert i driften. Trifa overtar produksjonslokalene og utstyret som er igjen etter AWF. Otto Mulders har allerede leid seg plass i de relativt tomme etasjene, og får jobben med å være ansvarlig for håndverket og det kunstneriske uttrykket til Trifa. Mulders driver samtidig sin egen keramikkvirksomhet i det samme bygget, og det er ikke alltid lett å skille disse arbeidene fra hverandre. Men både Mulders og Trifa er gode til å merke varene sine, så ved å ta en kikk på undersiden finner man det rette opphavet.

Trifa leverer tidsriktige nytte- og pyntegjenstander til hjemmet. Syttitallsmoten krever nye farger og former, og Trifa treffer som stilsikre og trendy. Noen upersonlig industriproduksjon er det ikke snakk om fra dette verkstedet. Alt er hånddreid og personlig dekorert. Leiras bastante egenskaper kommer godt til sin rett i de enkle linjene. Farge og overflate er tilstrekkelig som dekorelementer, unødvendig pynt er det lite av. Utover 1970-tallet oppstår det helt nye fargekombinasjoner: Mosegrønt, mørk blå, sennepsgult og dype rustrøde toner blir moderne, og utviklingen av nye glasurer gjør det mulig å trylle fram dette i keramikken.

DSC_4602.JPG
Trifa
10Trifa (47).JPG
11Trifa (30).JPG
DSC_4901 (2)_edited.jpg
bottom of page